Web stranice prilagođene mobilnim uređajima

Objavljeno: 11.04.2013. Autor: Dominik Popović

Internet promet putem mobilnih uređaja će nadmašiti osnovni internet promet putem desktop računala do 2015. godine.

U 2013. više od 70% tvrtki će povećati svoja ulaganja u mobilne web stranice i aplikacije. Osnovne web stranice će i dalje biti najvažniji informativni sadržaj za većinu tvrki. Međutim, bez optimiziranih web stranica za mobilne uređaje, većina će zaostajati i na kraju gubiti posjetitelje.

Optimizirana web stranica za mobilne uređaje?

  • JEDNOSTAVNA NAVIGACIJA Optimizirana web stranica za mobilne uređaje sadrži najvažnije informacije koje se nalaze na vašoj osnovnoj web stranici.
  • KOMPATIBILNE NA DODIR Važno je optimizirati stranicu za zaslone osjetljive na dodir. To znači stvaranje veza i slika koje su veće i sastavni su dio izgleda web stranice.
  • SPREMNE ZA PAMETNE TELEFONE Pametni telefoni imaju manje ekrane od stolnih računala, a sadržaj na mobilnim stranicama treba preoblikovati kako bi se omogućilo korisnicima da koriste sadržaj bez pomicanje ekrana u svim smjerovima.

Zašto su web stranice za mobilne uređaje važne?

  • POTROŠNJA BATERIJE I BRŽE UČITAVANJE Loše kodirana mobilna web stranica će utjecati na brže pražnjenje baterije. Dobro optimizirana mobilna web stranica će se učitati brže. Gledajući širu sliku, posjetitelji koji dolaze na vašu web stranicu vjerojatno će je posjetiti opet, ako je vrijeme učitavanja kraće i trajanje baterije nije bitno umanjeno.
  • RAST TRŽIŠTA PAMETNIH TELEFONA Pristupačnost i mobilnost pametnih telefona omogućuje korisnicima pristup informacijama u bilo kojem trenutku. Potrebno je fokusirati se i na ovaj brzo rastući kanal komunikacije s klijentima.
  • MOBILNE WEB TRAŽILICE Google je pokrenuo tražilicu nazvanu Google Mobile, koja je potpuno odvojena od desktop tražilice i optimizirana je za mobilni web sadržaj. Tražilica kod pretraživanja daje prednost web stranicama optimiziranim za mobilne uređaje. Kod pretraživanja, ako Google ne može pronaći mobilnu web stranicu, prikazati će standardnu web stranicu.
cijena izrade web stranica

Cijena izrade web stranice

Koliko to košta?

Budući da je svaki projekt različit, teško je unaprijed odrediti cijenu. Kontaktirajte nas kako bi dobili ponudu.

responzivne web stranice

Responzivne web stranice

Responzivne web stranice

Dizajn i razvoj web stranica koje se prilagođavaju svakom uređaju.