Pretvorite CMYK u Pantone boju u Illustratoru

Pretvorite CMYK u Pantone boju u Illustratoru

Kako pronaći Pantone boju koja odgovara CMYK vrijednostima?

Jeste li ikada dobili dokument koji trebate iskorititi u dizajnu ali vaš klijent ili dizajner nije naveo koju spot boju koriste za logo? Pronalaženje spot boje koja se podudara sa CMYK vrijednostima može biti teško. Vaš klijent možda nema dovoljno znanja o procesu tiska i zašto je u nekim slučajevima bolje koristi spot boje. Evo brzog načina kako pronaći Pantone ekvivalent boji definiranoj pomoću CMYK vrijednosti.

Recimo da ste dobili logotip koji vam je poslao klijent ili drugi dizajner. Pregledali ste ga i vidjeli da su CMYK vrijednosti ove narančaste boje C = 2, M = 38, Y = 100, K = 0.

Te 4 CMYK vrijednosti čine četverobojni tisak. Ako su to jedine boje koje će se pojavljivati na vašim tiskanim materijalima postoji način da trošak tiska smanjite i da narančasta boja bude ujednačena na svim ostalim dokumentima koje ćete kasnije ponovno poslati u tisak.

Dakle, što ćete učiniti? Listati tisuće Pantone uzoraka dok ne pronađete onaj koji se poklapa sa CMYK vrijednostima vaše (u ovom slučaju narančaste) boje? Ne.

Za pristup Pantone uzorcima kliknite ikonu Swatch Libraries u dnu Swatches panela i odaberite koju Pantone skalu želite.

Da biste pronašli Pantone boju koja je najbliža CMYK vrijednostima, odaberite objekt pomoću Selection Tool ili Group Selection Tool i odaberite Edit / Edit Colors / Recolor Artwork...

U ovom dijaloškom okviru kliknite na ikonu kojom možete odabrati koju paletu želite koristiti, u ovom slučaju ja sam koristio Pantone Solid Coated. Kliknite OK.

Sada možete vidjeti da je narančasta postala Pantone 7409 i Pantone boja je u Swatches panelu.

Sada crna i Pantone 7409 (narančasta) čine dvobojni tisak, jeftiniji i ujednačene boje na budućim tiskanim materijalima.

Postoji još brži način kako pretvoriti više CMYK boja u Pantone spot boje.
responzivne web stranice

Responzivne web stranice

Responzivne web stranice

Dizajn i razvoj web stranica koje se prilagođavaju svakom uređaju.

Cijena izrade web stranice

Ovdje možete naći cijene paketa naših web usluga, a za detaljnije informacije molimo da nas kontaktirate.

cloud hosting

Hosting

Hosting

Web hosting ili web prostor - mjesto za vaše web stranice

Kontaktirajte nas (+385) 99 8368 558