Responzivni web oglasi - banneri

Responzivni web oglasi - banneri

Trebamo li responzivne bannere za naše responzivne stranice? Odgovor je: Da!

A HTML5 je najbolji način za njihovu izradu. Uz malo CSS3 trikova možemo stvoriti jedan banner koji se prilagođava svim uobičajenim banner veličinama koje su danas u upotrebi.

Responzivni baneri

Responzivni web dizajn je bio veliki korak naprijed za prikaz internet stranica. Više nismo ograničeni prastarim načinom prikaza stranica fiksne širine. Sada naša web stranica može lakše disati i prilagoditi se kako bi ispunila prostor kojim raspolaže ekran uređaja koji ju prikazuje.

No, tu je mali problem. Web stranice često imaju reklame, a tradicionalni banner oglasi nisu fleksibilni. I flash i animirani GIF banneri dolaze s fiksnim dimenzijama, tako da odstupaju od responzivnosti cjelokupne stranice na kojoj se prikazuju. Treba nam nova karakteristika bannera – responzivnost.

Novi format za responzivne web oglase (bannere)

Najlakši način da napravite responzivne banner oglase je da koristite HTML5. Isprva vam se ta ideja može činiti čudnom, ali vidjet ćete da nije. Zapravo postoje mnoge prednosti pri izradi oglasa u HTML-u:

  • Unutar bannera možete koristiti tekst, slike, video, JavaScript, formulare, baš kao i kod bilo koje web stranice
  • Banneri mogu koristiti skripte na poslužitelju i, ako je potrebno, baze podataka
  • Promjene se mogu unositi u oglas nakon što je objavljen baš kao i kod bilo koje web stranice
  • HTML oglasi mogu imati vrlo male veličine datoteka
  • Programeri ne moraju učiti nove tehnologije
  • HTML5 oglasi mogu biti prilagodljivi za bilo koju dimenziju ekrana

Praćenje prikazivanja oglasa i klikova

Još jedna dobra stvar kod HTML5 oglasa je da ih Google Analytics može pratiti baš kao i web stranice. To vam daje puno više podataka od ostalih sustava za upravljanje bannerima. Možete pouzdano pratiti promet, prikaz, klikove, s kojim preglednikom je pristupano, rezolucije ekrana, s kojim mobilnm uređajima se pristupa, iz kojih zemalja i gradova, i mnogo više što Google Analytics pruža.

Kontaktirajte nas (+385) 99 8368 558