Konverzija INDD u IDML dokumenta

Konverzija INDD u IDML dokumenta

Ne možete otvoriti svoje .indd dokumente jer vaš InDesign nije ažuriran, a trebate ga odmah?

Pomoći ćemo Vam i konvertirati vaše .indd dokumente u .idml tako da ih možete otvoriti i uređivati u bilo kojoj nižoj (starijoj) verziji InDesigna.

Kada stvorite i spremite dokument u Adobe InDesignu, primijetit ćete da je dokument dobio nastavak .indd. INDD je nastavak (ekstenzija) koje se daje svim InDesign dokumentima stvorenim na standardni način u bilo kojoj verziji, bilo da je to InDesign CS3, CS4, CS5, CS6 ili CC.

Ako dođete do InDesign dokumenta u Finderu (Mac OS) ili Windows Exploreru, primijetit ćete da je InDesign dokument klasificiran na dodatni način, pod Vrsta. Ovo označava u kojoj je verziji InDesigna dokument stvoren. U ovom slučaju možemo vidjeti da je dokument stvoren u InDesign CC 2015.

Ova vrsta kategorizacije sprječava vas da otvorite CC dokument u recimo CS5 ili CS6. Ako ga pokušate otvoriti, pojavit će se poruka o pogrešci koja vas obavještava da dokument nije podržan i da se ne može otvoriti u starijoj verziji InDesigna.

InDesign ne može otvoriti indd dokument

Adobe želi potaknuti sve korisnike InDesigna da gravitiraju najnovijoj verziji softvera koja se temelji na pretplati. Ali ovo možda nije pravi izbor za svakoga - neki su dizajneri vjerni starijim verzijama InDesigna jer su dobro upoznati s programom, a druge bi mogla obeshrabriti cijena usluge temeljene na pretplati.

Ako želite moći otvoriti dokument stvoren u starijoj verziji InDesigna u novijoj verziji, ne bi trebali imati problema s otvaranjem INDD dokumenta. Ali za spremanje i otvaranje u nižeoj (starijoj) verziji programa morate spremiti svoj rad kao IDML dokument.

Spremanje vašeg InDesign dokumenta kao IDML (InDesign Markup Language) formata omogućuje korisnicima različitih verzija InDesigna otvaranje dokumenta bez problema.

Možda će Vas zanimati... »

Kontaktirajte nas (+385) 99 8368 558