Video animacija

Video animacija

Animacije su najbolja strategija za promociju proizvoda i usluga.

Animirani video je privlačan instrument koji vam pomaže da kvalitetnije, brže i zanimljivije ispričate svoju priču.

90% informacija koje se prenose u mozak je vizualno, jer vid je naše najdominantnije osjetilo, i zauzima polovinu resursa našeg mozga. A vizualne informacije obrađuju se 60.000 x brže od teksta.

Uvjerite se: koju je od ove dvije slike lakše shvatiti?

slika

Iz tih razloga došlo je do neizbježnog rasta video sadržaja na društvenim mrežama. Samo prošle godine, broj video objava samo u SAD-u,je povećan za 94%. Zatim je tu efekt superiornosti slike u kojem je vjerovatno da će se slike pamtiti lakše nego riječi.

Nekoliko statistika o popularnosti videozapisa u marketingu

Uključivanje videozapisa na odredišnu stranicu može povećati konverzije za 80%

Nakon gledanja videozapisa, 64% korisnika vjerojatnije je da će kupiti proizvod

1/3 svih mrežnih aktivnosti provodi se gledajući videozapise

50% kupaca traži dodatne informacije nakon prikaza videa o proizvodu ili usluzi

Korisnici YouTubea gledaju više od 3 milijarde sati videozapisa mjesečno, navodi YouTube

Ako videozapis još nije dio vaše marketinške strategije, sada je vrijeme da ga počnete koristiti.

Korisnici su navikli na nametljive marketinške oglase. Animacija, međutim, manje je poznata kao marketinški instrument. Stoga će ljudi vjerojatnije obratiti pažnju na animirani videozapis nego na tradicionalne oglase.

Dobar primjer su Google Doodles. Svatko želi kliknuti na ove simpatične animacije samo da otkrije što je Google smislio povodom nekog događaja.

slika

Animacija pojednostavljuje složene teme

Animirani video oživljava koncepte koje tekst ili videozapisi uživo ne mogu. Razmislite o tome: možete napraviti da vaši likovi razgovaraju o čemu god želite, da lete ili putuju kroz vrijeme. Uz pomoć animacije možete pokazati kako funkcioniraju komplicirani mehanizmi i procesi.

Da skratimo priču...

Video je moćan marketinški alat, a animacija bi mogla biti pun pogodak za vaše poslovanje.

Postupak stvaranja video animacija

  1. Istraživanje. Prvo imamo sastanak kako bismo upoznali više o vama, vašem poslovanju i ciljevima, kao i prednostima i prodajnim mjestima vašeg proizvoda ili usluge. Isto tako da saznate stvari poput: Koje je vaše ciljno tržište? Koji problem vaš proizvod ili usluga rješavaju za vaše ciljno tržište?
  2. Skraćeni scenarij. Vodimo se sa brifom i pripremamo skraćeni scenarij koji na kreativan način objašnjava vaš proizvod. Olakšat ćemo vašoj ciljanoj publici da razumije vašu ključnu poruku.
  3. Detaljni scenarij. Skraćeni scenarij se proširuje kroz niz skica koje ukazuju na vrijeme animacije i naglašava ključne kadrove u animaciji. U početku to su samo grubi crteži ili makete.
  4. Animacija. Svaki je kadar dogovoren i kreće se u postupak dizajniranja likova, okoline, brendiranje, slike i ikone. Dodajemo zvučne efekte i glazbu kako bi poboljšali završnu animaciju.
  5. Isporuka. Vaša animacija je dovršena! Sada je možete prenijeti na facebook, YouTube i, naravno, vašu vlastitu web stranicu.

Kontaktirajte nas (+385) 99 8368 558