Photoshop početni tečaj

Photoshop početni tečaj

Upoznavanje sa Adobe Photoshop paketom traje 20 školskih sati i u njemu se obrađuju sve početničke stavke prilikom rada sa najpoznatijim i najboljim programom za obradu fotografije.

Photoshop početni tečaj pokriva proces uređivanja slika od samog početka i napreduje kroz tehnike koje bi svaki fotograf i grafički dizajner trebao znati. Objašnjene su osnove digitalne slike kao što su dimenzije i rezolucija. Najveći naglasak je na nedestruktivnoj obradi digitalne fotografije. Objasniti ćemo vam kako koristiti slojeve i organizirati promjene na jednostavan način, te pokazati tehnike kao što su obrezivanje, ispravljanje i mijenjanje boje te retuširanje fotografija. Lekcije su upotpunjene primjerima iz prakse, kako biti uvijek korak ispred kako ne bi morali sliku uređivati iz početka. U ovom početnom seminaru upoznati ćemo neke od funkcija i alata te njihove postavke. Spremite se za savladavanje rada u Photoshopu na najbrži način - pomoću hrpe tipkovničkih kratica i trikova koji će vam pomoći kako bi bili efikasni i uspješni u savladavanju najpoznatijeg programa za obradu fotografija - Photoshop.

Teme koje ćemo obraditi na početnom tečaju Photoshopa:

Prvi dan: Kako se kreće u rad, koji se alati koriste, upoznajte sučelje Photoshopa, što su paneli, kako ih kombinirati, podesite Photoshop po vašim željama (čak i tipkovničke kratice) te savladajte navigaciju.

Drugi dan: Naučite sve o slojevima (layerima): layeri, layers panel, background layer, odabir, izrada, upravljanje, kopiranje, grupiranje, imenovanje slojeva, brisanje, raspored, pomicanje, poravnanje, rotiranje i zaključavanje slojeva. Što su blend modovi. Kako napraviti efekte slojeva (layer styles).

Treći dan: Naučite spremiti vaše fotografije i montaže za ispis ili za prikaz na web stranici, te upoznajte Crop tool - alat za obrezivanje i ispravljanje fotografija.

Četvrti dan: U potpunosti savladajte selektiranje. Od jednostavnih geometrijskih pa sve do zahtjevnih selekcija pomoću naprednih alata i funkcija.

Peti dan: upoznati ćemo vas sa onim što vas najviše zanima. Retuširanje. Pokazati ćemo na praktičnom primjeru kako koristiti alate za fokusiranje, toniranje, zacjeljivanje i kloniranje.

Šesti dan: upoznajte većinu alata za dodavanje i promjenu boje na fotografijama. Pojasniti ćemo vam kako radi maskiranje, automatizacije koje vam mogu olakšati rad u Photoshopu. Te još puno puno savjeta za kraj.

Svaki dan naučit ćete jako puno.

Naučite Photoshop - priručnik za polaznike

Svaki polaznik dobiva i "Naučite Photoshop - priručnik za polaznike" u kojem su na jasan način detaljno pojašnjene sve teme koje obrađujemo.

Što polaznici kažu?
Dominik Popović

Dominik Popović, Adobe Certified Expert - Design Specialist

Rad sa Adobeovim alatima započeo je 2002.

2004. je krenuo s intenzivnim treninzima i edukacijama te je od 2005. Adobe Certified Expert, a 2008. je zaokružio edukaciju te je Adobe Certified Expert - Design Specialist.

Od 2012. radi samostalno na print i web projektima za više od 100 klijenata, provodi individualne edukacije u tvrtkama, a od 2016. vodi i grupne edukacije iz programa Vizualnih komunikacija u Visokom učilištu Algebra.

Opće informacije o Adobe tečajevima

Poduke su individualne i zato možemo kombinirati ono što vama zaista treba.

Neograničen je broj pitanja koje mozete postaviti.

Nema grupnih poduka, svaki polaznik je sam i svi savjeti su individualni i povjerljivi.

Moguće je obraditi bilo koju temu, po vasoj želji.

Naučit ćete kako biti efikasni, kako riješiti probleme, malo i o teoriji grafike kako bi znali pripremiti vaše materijale za web ili tisak.

Dopušteno je pitati bilo što, niti jedno pitanje neće ostati neodgovoreno.

Lekcije mogu biti kompletno smisljene s naše strane ili možete sami predložiti lekciju koju želite naučiti ili pomoć sa vašim idejama/materijalima.

Poduke možemo odrzati na Hrvatskom i Engleskom jeziku.

Cijena i plaćanje

Svaki stupanj traje 20 školskih sati a cijena je 200 EUR (10 EUR / školski sat). Plaćanje je avansno po ponudi za cijeli tečaj uz naknadni dogovor oko termina i dinamike. Uplatu je potrebno izvršiti najkasnije 1 dan prije prvog dogovorenog termina.

Cijena za jednu osobu je 200 EUR.

Cijena za dvije osobe (popust 10%) koje na edukaciju dolaze u isto vrijeme je 360 EUR (180 EUR po osobi).

Cijena za tri osobe (popust 15%) koje na edukaciju dolaze u isto vrijeme je 510 EUR (170 EUR po osobi).

Vrijeme i dinamika održavanja poduka

Termin radnim danom od ponedjeljka do petka prema dogovoru unutar ili nakon radnog vremena.

Termini subotom su: 09.00-12.00.

Dinamika održavanja termina je minimalno 3 školska sata po terminu kako bi kvalitetno dovršili temu/vježbu.

Radni materijali

Skripte imamo za početni tečaj Photoshopa, Illustratora i InDesigna.

Vježbe su osigurane. Ako imate osobni projekt oko kojeg želite pomoć, možemo raditi i sa vašim dokumentima.

Računalo za vas je spremno pa ne trebate nositi laptop (osim ako Vam nije lakše raditi na vašem računalu).

In-House Edukacije

Ako imate potrebu za većim brojem polaznika (grupa u kompaniji ili grupne poduke) u tom slučaju potrebno je osigurati vaš prostor, računala s predinstaliranim softwareom. Dva ili više sudionika iz istog društva imaju pravo na 15% popusta. Kod In-House edukacija, u ponudu će biti uvršteni i troškovi dolaska i odlaska s lokacije, ovisno o udaljenosti. Dolasci na lokaciju na području Zagreba iznose 60,00 kn.

Mi Vam možemo uštedjeti vrijeme

Ako imate posebne zahtjeve kao što su:
- poduke u Vašim prostorijama
- poduka za više zaposlenih
- fleksibilno vrijeme poduka
- online poduke (preko interneta)
- poduke izvan Zagreba/Hrvatske
- poduka na engleskom jeziku, itd.

Možemo se dogovoriti oko izvođenja poduka tako da i Vi i mi budemo zadovoljni.

Rezervacija termina

Termine je moguće rezervirati i prije uplate. Odjava rezervacije za pojedini termin se može prebaciti na drugi slobodan termin. Slobodni termini se rezerviraju od strane svih zainteresiranih tako da je moguće da će nakon ažuriranja prijava/odjava stanje slobodnih termina biti drugačije. Pregled slobodnih termina (u kojima bi rezervirali barem 3 školska sata) pogledajte u nastavku.

Slobodni termini

lipanj
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
9-12
13-16
17-20
14
9-12
13-16
17-20
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
13-16
17-20
30
9-12
13-16
17-20

Gdje smo

Kontaktirajte nas (+385) 99 8368 558